"Yaradan kâinatı yarattığında tüm varlıklar bir varlığa emanet ve hediye kabilinden nimet olarak yerini almıştır. Bu varlık insandır. Karşılıksız verilen nimetler için hiçbir şey istenmeyen insandan, tercihiyle başka bir şey isteniyordu; DUA! Bilmek, bulmak, sahibini tanımak, kötülüklerden olabildiğince sıyrılarak sahibine yönelme; sahibiyle memlukü kulu arasında nazlı, mahrem, en samimi iletişim ve görüşme biçimiydi dua... Peki, başka bir şey, hiç! Hiçbir şey, dua, sadece dua ve ihtar; " Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz vardı!"
Sıkıntılı Anlarda
Subhânallâhil Aziym!
Büyük ve yüce Allâh'ı tesbih ederim!
Besmeleyi Unutunca
Bismillâhi evvelehü ve âhiri
Başından sonuna kadar ALLAH'ın adıyla.
Korkuları Gidermek İçin
Hasbinallahü ve ni'melvekîl.
ALLAH bana kâfidir. O ne güzel vekildir.
Gam, Keder ve Hastalıklara Karşı
Allâhü Rabbî, lâ şerikeleh.
Benim Rabbim (sahibim) ALLAH'tır. Onun şeriki yoktur.
Musibetleri Def Etmek İçin
Mâşâallâhü lâ kuvvete illâ billâh.
ALLAH Teâlâ'nın dilediği olur. Kuvvet ancak ALLAH'ındır.
Yatarken Okunacak Dua
Bismikellâhümme emûtü ve ehyâ
ALLAH'ım! Senin isminle (senin adını anarak) uyur ve senin isminle uyanırım.
ALLAH'ın Sevdiği İki Kelime
Subhânallâhi ve bihamdihi. Subhânallâhil-azıym.
ALLAH'ü Teâlâ’yı tesbih ederim, hamd o'na mahsustur. Azim olan ALLAH'ı tesbih ederim.
Geceleyin ALLAH Rasulünün Okuduğu Dua
Sübhânallâhi Rabbil'âlemiyn.
Alemlerin rabbi olan ALLAH'ı tesbih ederim (Her türlü noksanlıklardan ve eksikliklerden uzak ve pak olduğuna inanıyorum..
Aynaya Bakarken Okunacak Dua
Elhamdülillâh. Allâhümme kemâ hassente halkî fehassin hulukî.
Hamdü sena ALLAH'a mahsustur. ALLAH'ım, yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi, ahlâkımı da güzelleştir.
Öfke İçin Okunacak Bir Diğer Dua
Allahümmağfirlî zenbî vezhib gayza kalbî ve ecirnî mineşşeytan.
ALLAH'ım! Beni bağışla, günahımı affet. Kalbimdeki öfkeyi gider. Beni şeytanın şerrinden koru.
Yemeğin Sonunda Okunacak Dua
Elhamdülillâhillezî et'amenâ ve sekânâ ve ce'alenâ müslimiyn.
O yüce Rabbimize hamdederiz, şükrederiz ki, bizleri yedirdi, içirdi ve bizleri müslümanlardan kıldı.
İnsanlardan Korkan Kimsenin Okuyacağı Dua
Allâhümme innâ nec'alüke fî nühurihim ve ne'ûzü bike min şürûrihim.
Allâh'ım! Senin kudretinle onların karşısına dikilmeni istiyoruz. Onların şerlerinden sana sığınıyoruz.
Sıkıntıları Gideren Dua
Allâhü, Allâhü Rabbî, lâ üşrikü bihî şey'en
Benim Rabbim, Allâh'dır. Allâh. O'na hiç bir şeyi ortak koşmam. demektir. (Taberani'de bu duânın üç kere okunması tavsiye edilmiştir.)
Bela Ve Musibete Uğramış Birini Görünce Okunacka Dua
Elhamdü lillâhillezi âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlâ.
Seni uğrattığı dertten beni kurtaran ve beni yarattıklarının bir çoğundan üstün kılan ALLAH'a hamdolun.
Dünya Ve Ahiret Sıkıntısını Gideren Dua
Hasbiyellâhü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül'arşıl'azîm.
Allâh bana kâfidir. Ondan başka ibâdet edilecek hiç bir ilah yoktur. O'na güvendim, O'na dayandım. O, arşın sahibidir.
Zorlukla Karşılaşınca Okunacak Dua
Allâhümme lâ sehle illâ mâ cealtehü sehlâ, ve ente tec'alül'hazne izâ şi'te sehlâ.
Allâhım! Senin kolaylaştırdığından başka hiç bir kolay yoktur. Sen, dilediğin zaman, zor olan şeyi kolay kılarsın.
Yemeğe Başlarken Okunacak Dua
Allâhümme bârik lenâ fîmâ rezaktenâ ve kınâ azâbennâr. Bismillâh!
ALLAH'ım! Bize vermiş olduğun bu rızıkları bereketlendir. Ve bizi cehennem azabından koru. ALLAH'ın ismiyle yemeğimi yemeye başlıyorum.
Yeni Bir İşe Başlarken Okunacak Dua
Rabbenâ âtinâ min-ledünke rahmeten ve heyyi'lenâ min emrina raşedâ. Rabbi'ş-rahlî sadrî ve yessirlî emrî
EY RABBİMİZ! Bize kendi katından bir rahmet ver. Ve bu işimizde bize doğruluk ver, bizim için muvaffakiyet (başarı) hazırla. Rabbim, göğsümü aç, ve işimi kolaylaştır.
Geceleri Korkan Kimse Bu Duayı Okumalı
E'ûzü bi'kelimâtillâhittâmmeti min gadabihî ve ıkâbihî ve min şerri ibâdihi ve min hemezâtişşeyâtiyni ve en yahdurûn.
ALLAH'ın gazabından, ıkabından, insanların şerrinden, şeytanların vesvese ve aldatışlarından ve yanıma gelmelerinden Allâhü Teâlâ'nın tam olan kelimelerine sığınırım.
Üzüntü Ve Sıkıntı Anında Okunacak Dua
Lâ ilâhe illallâhül-Aziymül-Haliym. Lâ ilâhe illallahü Rabbül-Arşil- Aziym. Lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül'ardı ve Rabbül-Arşil-Keriym.
Halîm ve Azîym olan Allâh'tan başka ilah (ibâdet edilecek) yoktur. Büyük arşın sahibi olan Allâh'tan başka ilâh yoktur. O, arş-ı kerîmin Rabbi (sahibi)dir.
Namazı Bitirince Okunacak Dua
Sübhânallâhi velhamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallahü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil'aliyyil'azıym.
Yüce ALLAH'ı tesbih ederim. Hamdü senâ Allahü Teâlâ'ya mahsustur. ALLAH'tan başka ilâh (ibadet edilecek)yoktur. Allahu Teâlâ,en yüce,en büyüktür. Güç ve kuvvet ancak ve ancak ALLAH'ındır.
"İnsan psikolojisine göre, gökkuşağının yedi rengi ve ara tonları gibi, duaların da hallere göre yansıma rengi değişmektedir. Hangi duruma nasıl bir yakınlık uygunsa öyle, içten geldiği gibi, her yönün her iklimin farkı gibi... Ama aynı istekle, aynı ısrarla... Başka çerçevelerden ayrı ayrı güzel tablolar gibi…
Peygamber (s.a.v.) Efendimiz “Kendimiz için istediklerimizi başkaları için de istemedikçe gerçek mü'min olamayız." diyor. O halde hem dualarımızın makbul olması, en sevgili (c.c.) katında sevimli olması için hem de müminlerin kardeşliğini hatırlatarak evrende “inanan bir kişi” olarak yalnız olmadığımızı hatırlatması açısından duaları çoğul yapmalıyız. “ben” dedikçe bir o kadar da“ biz “ demeliyiz.
"ALLAH'ım! Bizden kabul buyur. Bize afiyet ver ve bizi affet. Sana itaat etmemizde ve sana şükretmemizde bize yardım et. Bizi Sen'den gayrısına güvenenlerden kılma. Bizi gerçek İslam üzerine; bizden razı olmuş olarak ecelimizi sona erdir. ALLAH'ım! Beni hayatta koyduğun sürece bütün günahları terk etmemde acıyarak bana yardımcı ol. Benim için gerekli olmayan şeyleri üstlenmekten bana acıyarak beni koru. Seni razı edecek olan şeyde güzel düşünmekle beni rızıklandır. Ey acıyanların en merhametlisi..."
( Hz. Peygamberin sa’y yaparken ettiği dua, ne kadar da kapsayıcı ve ne kadar da canlı!)
Duasız üşür yürekler. Senin bir dua ettiğin olsun, sana da bir dua eden olsun. Okların deste halindeyken kolay kırılamaması gibi, direncimizi de kıramasın şeytan ve dostları, sevinen melekler ve biz olalım diye…
Dua edenin,“Rabbim” demesi, ALLAH'ın “efendim” demesinin ta kendisidir. Dualarda buluşmak ümidiyle…
DUA
Re: DUA
SABAH AKŞAM 100 KERE OKUNACAK DUA
Subhânallâhi ve bihamdihî.
Yüce ALLAH'ı tesbih ederim ve ona hamd ederim.
KORKAN KİMSE BU DUAYI 100 KERE OKUSUN
"Hasbünallâhü ve ni'mel vekil."
"Bize ALLAH, kâfidir. O ne güzel vekildir."
MUSİBETLERİ DEFETMEK İÇİN OKUNACAK DUA
Mâ şâallâhü lâ kuvvete illâ billâh".
"ALLAH Teâlâ'nın dilediği olur. Kuvvet ancak ALLAH'ındır.
ELBİSE GİYİP ÇIKARIRKEN OKUNACAK DUA
Bismillâhillezi lâ ilâhe illâhü.
Kendisinden başka hiçbir ibâdet edilecek ilâh olmayan ALLAH'ın adıyla.
ÖFKELİ KİMSENİN OKUYACAĞI DUA
"Allahümme inni e'üzü bike mineşşeytanir'raciym."
"Allahım! Koğulmuş şeytanın şerrinden sana sığınırım."
NAZARIN ZARAR VERMEMESİ İÇİN OKUNACAK DUA
"Allahümme bârik fîhî ve lâ tedurruhu."
"Allâh'ım, bunu mübârek eyle. Ona zarar dokunmasına izin verme."
YATARKEN OKUNACAK DUA
"Bismikellâhümme ehyâ ve emûtü."
"ALLAH'ım! Senin isminle (senin adını anarak) uyur ve senin isminle uyanırım."
YEDİRENE (İKRAM EDENE) YAPILACAK DUA
"Allâhümme at'im men et'amenî veskı men sekânî."
"Allâh'ım! Beni yediren (ikram eden) kuluna yedir. Beni içiren kuluna içir."
ALLAH'IN SEVDİĞİ İKİ KELİME
"Subhânallâhi ve bihamdihi. Subhânallâhil-azıym."
"ALLAH'ü Teala'yı tesbih ederim, hamd o'na mahsustur. Azim olan ALLAH'ı tesbih ederim."
BANYODAN ÇIKINCA OKUNACAK DUA
"Allahümme inni eûzü bike minennâri ve es'elüke ğufraneke."
"ALLAH'ım cehennemden sana sığınırım! Yâ rabbi! Senden affını, bağışlamanı isterim."
AFETLERDEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî."
"ALLAH'ın ismiyle, kendimi, âilemi ve malımı ALLAH'a havâle ediyor, O'nun yüce himâyesine bırakıyorum."
ECELİ GELMEMİŞ HASTAYA OKUNACAK DUA
"Es'elullâhel'Azîyme, Rabbel'arşil'azîymi en yeşfîyke."
"Arş-i azîmin (büyük arşın) sahibi, Rabbi olan ulu Allâh'tan sana şifâ vermesini dilerim."
KORKULU RÜYA GÖREN BU DUAYI OKUMALI
"Allâhümme inni eûzübike min amelişşeytani ve seyyiâtil-ahlâm."
"ALLAH'ım! Şeytanın amelinden (işinden) ve kötü (korkulu) rüyalardan sana sığınırım."
GECELEYİN RESULULLAHIN OKUDUĞU DUA
"Sübhânallâhi Rabbil'âlemiyn."
"Alemlerin rabbi olan ALLAH'ı tesbih ederim (Her türlü noksanlıklardan ve eksikliklerden uzak ve pak olduğuna inanıyorum."
İNSANLARDAN KORKAN KİMSENİN OKUYACAĞI DUA
"Allâhümme innâ nec'alüke fî nühurihim ve ne'ûzü bike min şürûrihim."
"Allâh'ım! Senin kudretinle onların karşısına dikilmeni istiyoruz. Onların şerlerinden sana sığınıyoruz."
HASTAYA KARŞI OKUNACAK BİR DİĞER DUA
"Allâhümmeşfi abdeke yenke'leke adüvven ev yemşî leke ilâ salâtin."
"ALLAH'ım, şu kuluna şifa ver. Sağlıklı olursa, senin yolunda cihad eder ve senin rızan için namaza yürür."
TÜM AİLESİNİ MALINI KORUMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Bismillahi alâ dînî ve nefsî ve veledî ve ehlî ve mâlî."
"ALLAH'ın ismiyle, dînimi, kendimi, çocuklarımı, âilemi ve malımı bütün kötülüklerden, koruması için ALLAH'a emânet ederim."
TUVALETE GİRERKEN OKUNACAK DUA
"Bismillâh. Allahümme innî eûzü bike minelhubsi velhabâis"
"ALLAH'ın ismiyle. ALLAH'ım! pislikden insana eziyet veren her türlü şeytanın şerrinden (zararlarından) sana sığınırım."
TUVALETTEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA
"Ğufrânek! Elhamdü lillâhillezî ezhebe annil'ezâ âfânî."
"ALLAH'ım bağışlamanı dilerim! Bana eziyet veren (ve sıkıntı) veren şeyleri gideren ve bana âfiyet veren yüce ALLAH'a hamd olsun."
BELA VE MUSİBETE UĞRAMIŞ BİRİNİ GÖRÜNCE OKUNACKA DUA
"Elhamdü lillâhillezi âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlâ."
"Seni uğrattığı dertten beni kurtaran ve beni yarattıklarının bir çoğundan üstün kılan ALLAH'a hamdolun."
SAYISIZ SEVAP KAZANDIRAN DUA
"Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerikeleh, lehül'mülkü velehül'hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir."
"ALLAH'tan başka ilah yoktur. O birdir; eşi ortağı yoktur. O her şeye kâdirdir. Gücü herşeye yeter."
GÖZ DEĞMESİN DİYE OKUNACAK DUA
"Mâşâ'Allâh, Bârekallâh, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh"
"Allâh'ü Teâlâ mübârek etsin. Allâhü Te'âlâ diledi de böyle iyi ve güzel oldu. Güç ve kuvvet yalnız ve yalnız Allâh'ındır. Allâhü Teâlâ'dandır."
YEMEĞE BAŞLARKEN OKUNACAK DUA
"Allâhümme bârik lenâ fîmâ rezaktenâ ve kınâ azâbennâr. Bismillâh!"
"ALLAH'ım! Bize vermiş olduğun bu rızıkları bereketlendir. Ve bizi cehennem azabından koru. ALLAH'ın ismiyle yemeğimi yemeye başlıyorum."
BANYOYA GİRERKEN OKUNACAK DUA
"Bismillâh, Allâhümme innî es'elükel'cennete ve e'ûzü bike minennâr."
"ALLAH'ın ismiyle. ALLAH'ım! Senden cenneti isterim ve cehennem ateşinden sana sığınırım"
BU DUA ATEŞLİ HASTALARA OKUNUR
"Bismillahil'kerim, e'ûzü billâhil'Aziym, min şerri külli ırkın naârin ve min şerri harrinnâr."
"Yüce Allâh'ın adıyla. Amansız ağrı ve sızıların tümünün şerrinden (zararından) ve cehennemin amansız, helak edici ateşinin (azabının) şerrinden Azim olan, Ulu Allâh'a sığınırım."
HZ. FATIMA'NIN SABAH AKŞAM OKUDUĞU DUA
Yâ Hayyü yâ Kayyûm Birahmetike esteğisü. Fe'aslıhlî şe'nî Küllehû ve lâ tekilnî ilâ nefsî tarfete aynin.
"Ey Hayy ve Kayyum olan Allahım! Rahmetinle senden yardımını isterim. Benim bütün işlerimi, hal ve hareketlerimi düzelt. Beni bir göz kırpması kadar bile olsun nefsime bırakma."
BİR DARLIĞA BİR SIKINTIYA DÜŞEN BU DUAYI OKUMALI
"Bismillâhir'Rahmanir'Rahim Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil'Aliyyil'Azıym."
"Rahman (Esirgeyen) Rahim (Bağışlayan) Allâh'ın adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allâh'ın himayesine sığınmaktan ve O'nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur. O'na dayandım, O'na güvendim
NAZARDAN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Bismillâhi yübrîke min külli dâin yeşfiyke, ve min şerri hâsidin izâ hasade, ve min şerri külli ziy aynin."
"Allâhü Teâlâ, Seni bütün hastalıklardan kurtarıp şifâlar versin, hased edenin hasedini açığa vurduğu zamanki şerrinden ve gözü değen keskin gözlü her göz sahibinin şerrinden korusun."
BİR ŞEYİNİ KAYBEDEN BİR ZARARA UĞRAYAN OKUMALI
"Asa Rabbüna en-yübdilenâ hayran minhâ inna ilâ Rabbinâ rağıbûun"
"Umulur (ümid ederim, ümid ediyorum) ki,Rabbimiz, onun yerine bize ondan daha hayırlısını (daha iyisini) verir (verecektir). Biz, Rabbimizi arzu edenlerdeniz. (O'nun rızasını istiyoruz. O'nun hükmüne razıyız. Tek emelimiz ALLAH'ın rızasına ermektir).
Subhânallâhi ve bihamdihî.
Yüce ALLAH'ı tesbih ederim ve ona hamd ederim.
KORKAN KİMSE BU DUAYI 100 KERE OKUSUN
"Hasbünallâhü ve ni'mel vekil."
"Bize ALLAH, kâfidir. O ne güzel vekildir."
MUSİBETLERİ DEFETMEK İÇİN OKUNACAK DUA
Mâ şâallâhü lâ kuvvete illâ billâh".
"ALLAH Teâlâ'nın dilediği olur. Kuvvet ancak ALLAH'ındır.
ELBİSE GİYİP ÇIKARIRKEN OKUNACAK DUA
Bismillâhillezi lâ ilâhe illâhü.
Kendisinden başka hiçbir ibâdet edilecek ilâh olmayan ALLAH'ın adıyla.
ÖFKELİ KİMSENİN OKUYACAĞI DUA
"Allahümme inni e'üzü bike mineşşeytanir'raciym."
"Allahım! Koğulmuş şeytanın şerrinden sana sığınırım."
NAZARIN ZARAR VERMEMESİ İÇİN OKUNACAK DUA
"Allahümme bârik fîhî ve lâ tedurruhu."
"Allâh'ım, bunu mübârek eyle. Ona zarar dokunmasına izin verme."
YATARKEN OKUNACAK DUA
"Bismikellâhümme ehyâ ve emûtü."
"ALLAH'ım! Senin isminle (senin adını anarak) uyur ve senin isminle uyanırım."
YEDİRENE (İKRAM EDENE) YAPILACAK DUA
"Allâhümme at'im men et'amenî veskı men sekânî."
"Allâh'ım! Beni yediren (ikram eden) kuluna yedir. Beni içiren kuluna içir."
ALLAH'IN SEVDİĞİ İKİ KELİME
"Subhânallâhi ve bihamdihi. Subhânallâhil-azıym."
"ALLAH'ü Teala'yı tesbih ederim, hamd o'na mahsustur. Azim olan ALLAH'ı tesbih ederim."
BANYODAN ÇIKINCA OKUNACAK DUA
"Allahümme inni eûzü bike minennâri ve es'elüke ğufraneke."
"ALLAH'ım cehennemden sana sığınırım! Yâ rabbi! Senden affını, bağışlamanı isterim."
AFETLERDEN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî."
"ALLAH'ın ismiyle, kendimi, âilemi ve malımı ALLAH'a havâle ediyor, O'nun yüce himâyesine bırakıyorum."
ECELİ GELMEMİŞ HASTAYA OKUNACAK DUA
"Es'elullâhel'Azîyme, Rabbel'arşil'azîymi en yeşfîyke."
"Arş-i azîmin (büyük arşın) sahibi, Rabbi olan ulu Allâh'tan sana şifâ vermesini dilerim."
KORKULU RÜYA GÖREN BU DUAYI OKUMALI
"Allâhümme inni eûzübike min amelişşeytani ve seyyiâtil-ahlâm."
"ALLAH'ım! Şeytanın amelinden (işinden) ve kötü (korkulu) rüyalardan sana sığınırım."
GECELEYİN RESULULLAHIN OKUDUĞU DUA
"Sübhânallâhi Rabbil'âlemiyn."
"Alemlerin rabbi olan ALLAH'ı tesbih ederim (Her türlü noksanlıklardan ve eksikliklerden uzak ve pak olduğuna inanıyorum."
İNSANLARDAN KORKAN KİMSENİN OKUYACAĞI DUA
"Allâhümme innâ nec'alüke fî nühurihim ve ne'ûzü bike min şürûrihim."
"Allâh'ım! Senin kudretinle onların karşısına dikilmeni istiyoruz. Onların şerlerinden sana sığınıyoruz."
HASTAYA KARŞI OKUNACAK BİR DİĞER DUA
"Allâhümmeşfi abdeke yenke'leke adüvven ev yemşî leke ilâ salâtin."
"ALLAH'ım, şu kuluna şifa ver. Sağlıklı olursa, senin yolunda cihad eder ve senin rızan için namaza yürür."
TÜM AİLESİNİ MALINI KORUMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Bismillahi alâ dînî ve nefsî ve veledî ve ehlî ve mâlî."
"ALLAH'ın ismiyle, dînimi, kendimi, çocuklarımı, âilemi ve malımı bütün kötülüklerden, koruması için ALLAH'a emânet ederim."
TUVALETE GİRERKEN OKUNACAK DUA
"Bismillâh. Allahümme innî eûzü bike minelhubsi velhabâis"
"ALLAH'ın ismiyle. ALLAH'ım! pislikden insana eziyet veren her türlü şeytanın şerrinden (zararlarından) sana sığınırım."
TUVALETTEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA
"Ğufrânek! Elhamdü lillâhillezî ezhebe annil'ezâ âfânî."
"ALLAH'ım bağışlamanı dilerim! Bana eziyet veren (ve sıkıntı) veren şeyleri gideren ve bana âfiyet veren yüce ALLAH'a hamd olsun."
BELA VE MUSİBETE UĞRAMIŞ BİRİNİ GÖRÜNCE OKUNACKA DUA
"Elhamdü lillâhillezi âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlâ."
"Seni uğrattığı dertten beni kurtaran ve beni yarattıklarının bir çoğundan üstün kılan ALLAH'a hamdolun."
SAYISIZ SEVAP KAZANDIRAN DUA
"Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerikeleh, lehül'mülkü velehül'hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir."
"ALLAH'tan başka ilah yoktur. O birdir; eşi ortağı yoktur. O her şeye kâdirdir. Gücü herşeye yeter."
GÖZ DEĞMESİN DİYE OKUNACAK DUA
"Mâşâ'Allâh, Bârekallâh, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh"
"Allâh'ü Teâlâ mübârek etsin. Allâhü Te'âlâ diledi de böyle iyi ve güzel oldu. Güç ve kuvvet yalnız ve yalnız Allâh'ındır. Allâhü Teâlâ'dandır."
YEMEĞE BAŞLARKEN OKUNACAK DUA
"Allâhümme bârik lenâ fîmâ rezaktenâ ve kınâ azâbennâr. Bismillâh!"
"ALLAH'ım! Bize vermiş olduğun bu rızıkları bereketlendir. Ve bizi cehennem azabından koru. ALLAH'ın ismiyle yemeğimi yemeye başlıyorum."
BANYOYA GİRERKEN OKUNACAK DUA
"Bismillâh, Allâhümme innî es'elükel'cennete ve e'ûzü bike minennâr."
"ALLAH'ın ismiyle. ALLAH'ım! Senden cenneti isterim ve cehennem ateşinden sana sığınırım"
BU DUA ATEŞLİ HASTALARA OKUNUR
"Bismillahil'kerim, e'ûzü billâhil'Aziym, min şerri külli ırkın naârin ve min şerri harrinnâr."
"Yüce Allâh'ın adıyla. Amansız ağrı ve sızıların tümünün şerrinden (zararından) ve cehennemin amansız, helak edici ateşinin (azabının) şerrinden Azim olan, Ulu Allâh'a sığınırım."
HZ. FATIMA'NIN SABAH AKŞAM OKUDUĞU DUA
Yâ Hayyü yâ Kayyûm Birahmetike esteğisü. Fe'aslıhlî şe'nî Küllehû ve lâ tekilnî ilâ nefsî tarfete aynin.
"Ey Hayy ve Kayyum olan Allahım! Rahmetinle senden yardımını isterim. Benim bütün işlerimi, hal ve hareketlerimi düzelt. Beni bir göz kırpması kadar bile olsun nefsime bırakma."
BİR DARLIĞA BİR SIKINTIYA DÜŞEN BU DUAYI OKUMALI
"Bismillâhir'Rahmanir'Rahim Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil'Aliyyil'Azıym."
"Rahman (Esirgeyen) Rahim (Bağışlayan) Allâh'ın adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allâh'ın himayesine sığınmaktan ve O'nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur. O'na dayandım, O'na güvendim
NAZARDAN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Bismillâhi yübrîke min külli dâin yeşfiyke, ve min şerri hâsidin izâ hasade, ve min şerri külli ziy aynin."
"Allâhü Teâlâ, Seni bütün hastalıklardan kurtarıp şifâlar versin, hased edenin hasedini açığa vurduğu zamanki şerrinden ve gözü değen keskin gözlü her göz sahibinin şerrinden korusun."
BİR ŞEYİNİ KAYBEDEN BİR ZARARA UĞRAYAN OKUMALI
"Asa Rabbüna en-yübdilenâ hayran minhâ inna ilâ Rabbinâ rağıbûun"
"Umulur (ümid ederim, ümid ediyorum) ki,Rabbimiz, onun yerine bize ondan daha hayırlısını (daha iyisini) verir (verecektir). Biz, Rabbimizi arzu edenlerdeniz. (O'nun rızasını istiyoruz. O'nun hükmüne razıyız. Tek emelimiz ALLAH'ın rızasına ermektir).
Re: DUA
ALLAH'ım! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru!
ALLAH'ım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği isterim.
Ey kalpleri yönlendiren Allahım! Kalplerimizi sana itaate yönelt!
Dayanılamayacak dertten, insanı helâke götürecek talihsizlikten, başa gelecek fenalıktan ve düşmanı sevindirecek felaketten ALLAH'a sığınırız.
ALLAH'ım! Bütün işlerimin başı olan dinim konusunda hataya düşmekten beni koru! Yaşadığım şu dünyadaki işlerimin yolunda gitmesini sağla! Dönüp varacağım ahiretimi kazanmama yardım et! Hayatım boyunca daha çok hayır yapmama imkân ver! Her türlü kötülükten kurtulmamı sağlayacak bir ölüm nasip et!
ALLAH'ım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurları, benden daha iyi bildiğin bütün suçlarımı bağışla! Allahım! Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı, yanlışlıkla ve bilerek işlediğim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulunduğunu itiraf ederim. Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim ve açığa vurduğum, ölçüsüz bir şekilde işlediğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle! Öne geçiren de sen, geride bırakan da sensin. Senin gücün her şeye yeter.
ALLAH'ım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lütfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezadan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım.
ALLAH'ım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve kabir azabından sana sığınırım. Allahım! Nefsime takva nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu en iyi temizleyecek sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece sensin. Allahım! Faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.
ALLAH'ım! Sana teslim oldum, sana inandım, sana güvendim. Yüzümü, gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücadele ettim. Kitabın ile hükmettim. Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim, açığa vurduğum ve senin benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle! Öne geçiren de sen, geride bırakan da sensin. Senden başka ilâh yoktur
ALLAH'ım! Cehennem fitnesinden, cehennem azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım.
ALLAH'ım! Kötü ahlâklı olmaktan, fena işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım.
Ey kalpleri halden hale çeviren ALLAH! Benim kalbimi dininden ayırma!"
ALLAH'ım! Senin rahmetini kazandıracak, bağışlamanı sağlayacak işler yapmayı, her türlü günahtan uzak durmayı, bütün iyilikleri işlemeyi, cennete kavuşup cehennemden kurtulmayı nasip etmeni niyâz ediyorum.
ALLAH'ım! Peygamber'in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber'in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak ALLAH'ın yardımıyla kazanılabilir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Peygamberimiz(s.a.v)'in Hz. Ali'ye şöyle dediği rivayet olunur:
Ya Ali beş şeyi yapmadan yatma:
1-) Kur'anın hepsini okumadan yatma.
2-) Dört bin dirhem sadaka vermeden yatma.
3-) Kabe'yi ziyaret etmeden yatma.
4-) Cennette yeriniz hazırlamadan yatma.
5-) Küs olduğun biriyle barışmadan yatma.
Hz. Ali (r.a) bu nasıl olur ya Resulallah dedi?
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: Bilmiyor musun ki :
1-) (3 kere) İhlas süresi Kur'anın hepsine eşittir.
2-) (4 kere) Fatiha süresi 4 bin dirheme eşittir.
3-) (10 kere) Lailahe İllallahu vahdehu la şerikele lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yumit ve hüve ala külli şey'in kadir demende kabeyi ziyarete eşittir.
4-) (10 kere) La havle vela kuvvete İlla billahil aliyyil azim demen cennette yerini hazırlamana vesiledir.
5-) (10 kere) Estağfurullah el azim ellezi Lailahe illa hu el hayyul kayyum ve etubu ileyh demen dargin ve husumetli olduğun insanlarla barışmış derecesinde ecre vesiledir.
Rabbim bizleri cennetine dahil eylesin... (amin)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Ey her şeye her şeyden daha yakın olar Karib,
2. Ey bütün mahlukatını gözetleyen Rakib,
3. Ey müminlerin sevgilisi olan Habib,
4. Ey kullarının dualarına cevap veren Mucib,
5. Ey kullarının bütün fiillerinin hesabını gören Hasib,
6. Ey bütün dertlere deva veren Tabib,
7. Ey her şeyi bütün incelikleriyle gören Basir,
8. Ey her şeyden haberdar olan Habir,
9. Ey her şeyi nuruyla aydınlatan Münir,
10. Ey kullarına gerekli her şeyi açıklayan Mübin,
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden baska İlah yok ki bize imdat etsin. Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar. (amin)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dua edenin, 'Rabbim' demesi, ALLAH'ın 'efendim' demesinin ta kendisidir...
Birisi her gece kalkıp ALLAH'ı anıyor, O'na dua ediyordu..
Şeytan ona dedi:
"Ey ALLAH'ı çok anan kişi, bütün gece ALLAH deyip cağırmana karşılık seni buyur eden var mı?.. Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?..."
Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu.
Rüyasında ona şöyle dendi:
"Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın?.. Neden usandın?...
Adam: "Buyur diye bir cevap gelmiyor ki, kapıdan kovulmaktan korkuyorum" dedi.
Bunun üzerine dendi ki ona:
"Senin ALLAH demen, O'nun buyur demesi sayesindedir...
Senin yalvarışın, ALLAH'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır...
Senin çabaların, çareler araman, ALLAH'ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir..
Senin korkun, sevgin, ümidin ALLAH'ın lutfunun kemendidir...
Senin her Yarabbi demenin altında, ALLAH'ın buyur demesi vardır...
Gafilin, cahilin canı, bu duadan uzaktır...
Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona...
Ağzında da kilit var, dilinde de...
Zarara uğradığı zaman, ağlayıp, sızlamasın diye ALLAH ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi..
Bununla anla ki, ALLAH'a dua etmeni, O'nu cağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir...
Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua gönülden kopar..."
(Mesnevi)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CUMA Rabb'den kula bir büşra,
Büşraya sevinmek var…
CUMA da bir an, o anki açılır perde,
Perde aralığından girmek var…
Ümmeti Ümmeti diye inciler döken YAR,
Ümmetinden de SENİ arzulayan var…
Yanmayı bilmeden yandı yüreklerimiz YAR,
Gelirsen bu CUMA bize bayram var…
EFENDİM canımdan öte CANSIN SEN,
Kelimelerime mana veren YARsın SEN,
Gel bu gözler görsün SENİ de varsın kör olsun,
Gönül gözü görene, baş gözünü unutturan YARsın SEN…
ALLAHümme salli âlâ seyyidina Muhammedin ve âlâ âli seyyidina Muhammed…
Cumamız mübarek olsun…
Kalp ki ı tanıyandır..Göz ki için ağlayandır..Dil ki ı zikredendir..
Kul ki Allaha ibadet edendir..ın güzel kullarına hayırlı cumalar...
Kalbimizidekileri hayreyle, hakkımızda hayreylediklerini
Kalbimize nail eyle rahmetinden cümlemize lutfeyle...
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah!
Seven "O"
Sevdiren "O"
Özleten "O"
Hatırlatan "O"
Özleyince dua ettiren "O".
Sevgi ne güzel,
Kimbilir Sevmeyi Yaradan Ne Güzel!
Sevmeyi Yaradanın Sevgisinden Nasiplenmek Duasıyla..
ALLAH'a emanet olun..
ALLAH'ım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği isterim.
Ey kalpleri yönlendiren Allahım! Kalplerimizi sana itaate yönelt!
Dayanılamayacak dertten, insanı helâke götürecek talihsizlikten, başa gelecek fenalıktan ve düşmanı sevindirecek felaketten ALLAH'a sığınırız.
ALLAH'ım! Bütün işlerimin başı olan dinim konusunda hataya düşmekten beni koru! Yaşadığım şu dünyadaki işlerimin yolunda gitmesini sağla! Dönüp varacağım ahiretimi kazanmama yardım et! Hayatım boyunca daha çok hayır yapmama imkân ver! Her türlü kötülükten kurtulmamı sağlayacak bir ölüm nasip et!
ALLAH'ım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurları, benden daha iyi bildiğin bütün suçlarımı bağışla! Allahım! Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı, yanlışlıkla ve bilerek işlediğim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulunduğunu itiraf ederim. Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim ve açığa vurduğum, ölçüsüz bir şekilde işlediğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle! Öne geçiren de sen, geride bırakan da sensin. Senin gücün her şeye yeter.
ALLAH'ım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lütfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezadan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım.
ALLAH'ım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve kabir azabından sana sığınırım. Allahım! Nefsime takva nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu en iyi temizleyecek sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece sensin. Allahım! Faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.
ALLAH'ım! Sana teslim oldum, sana inandım, sana güvendim. Yüzümü, gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücadele ettim. Kitabın ile hükmettim. Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim, açığa vurduğum ve senin benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle! Öne geçiren de sen, geride bırakan da sensin. Senden başka ilâh yoktur
ALLAH'ım! Cehennem fitnesinden, cehennem azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım.
ALLAH'ım! Kötü ahlâklı olmaktan, fena işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım.
Ey kalpleri halden hale çeviren ALLAH! Benim kalbimi dininden ayırma!"
ALLAH'ım! Senin rahmetini kazandıracak, bağışlamanı sağlayacak işler yapmayı, her türlü günahtan uzak durmayı, bütün iyilikleri işlemeyi, cennete kavuşup cehennemden kurtulmayı nasip etmeni niyâz ediyorum.
ALLAH'ım! Peygamber'in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber'in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak ALLAH'ın yardımıyla kazanılabilir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Peygamberimiz(s.a.v)'in Hz. Ali'ye şöyle dediği rivayet olunur:
Ya Ali beş şeyi yapmadan yatma:
1-) Kur'anın hepsini okumadan yatma.
2-) Dört bin dirhem sadaka vermeden yatma.
3-) Kabe'yi ziyaret etmeden yatma.
4-) Cennette yeriniz hazırlamadan yatma.
5-) Küs olduğun biriyle barışmadan yatma.
Hz. Ali (r.a) bu nasıl olur ya Resulallah dedi?
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurdu: Bilmiyor musun ki :
1-) (3 kere) İhlas süresi Kur'anın hepsine eşittir.
2-) (4 kere) Fatiha süresi 4 bin dirheme eşittir.
3-) (10 kere) Lailahe İllallahu vahdehu la şerikele lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yumit ve hüve ala külli şey'in kadir demende kabeyi ziyarete eşittir.
4-) (10 kere) La havle vela kuvvete İlla billahil aliyyil azim demen cennette yerini hazırlamana vesiledir.
5-) (10 kere) Estağfurullah el azim ellezi Lailahe illa hu el hayyul kayyum ve etubu ileyh demen dargin ve husumetli olduğun insanlarla barışmış derecesinde ecre vesiledir.
Rabbim bizleri cennetine dahil eylesin... (amin)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Ey her şeye her şeyden daha yakın olar Karib,
2. Ey bütün mahlukatını gözetleyen Rakib,
3. Ey müminlerin sevgilisi olan Habib,
4. Ey kullarının dualarına cevap veren Mucib,
5. Ey kullarının bütün fiillerinin hesabını gören Hasib,
6. Ey bütün dertlere deva veren Tabib,
7. Ey her şeyi bütün incelikleriyle gören Basir,
8. Ey her şeyden haberdar olan Habir,
9. Ey her şeyi nuruyla aydınlatan Münir,
10. Ey kullarına gerekli her şeyi açıklayan Mübin,
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden baska İlah yok ki bize imdat etsin. Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar. (amin)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dua edenin, 'Rabbim' demesi, ALLAH'ın 'efendim' demesinin ta kendisidir...
Birisi her gece kalkıp ALLAH'ı anıyor, O'na dua ediyordu..
Şeytan ona dedi:
"Ey ALLAH'ı çok anan kişi, bütün gece ALLAH deyip cağırmana karşılık seni buyur eden var mı?.. Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?..."
Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu.
Rüyasında ona şöyle dendi:
"Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın?.. Neden usandın?...
Adam: "Buyur diye bir cevap gelmiyor ki, kapıdan kovulmaktan korkuyorum" dedi.
Bunun üzerine dendi ki ona:
"Senin ALLAH demen, O'nun buyur demesi sayesindedir...
Senin yalvarışın, ALLAH'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır...
Senin çabaların, çareler araman, ALLAH'ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir..
Senin korkun, sevgin, ümidin ALLAH'ın lutfunun kemendidir...
Senin her Yarabbi demenin altında, ALLAH'ın buyur demesi vardır...
Gafilin, cahilin canı, bu duadan uzaktır...
Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona...
Ağzında da kilit var, dilinde de...
Zarara uğradığı zaman, ağlayıp, sızlamasın diye ALLAH ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi..
Bununla anla ki, ALLAH'a dua etmeni, O'nu cağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir...
Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua gönülden kopar..."
(Mesnevi)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CUMA Rabb'den kula bir büşra,
Büşraya sevinmek var…
CUMA da bir an, o anki açılır perde,
Perde aralığından girmek var…
Ümmeti Ümmeti diye inciler döken YAR,
Ümmetinden de SENİ arzulayan var…
Yanmayı bilmeden yandı yüreklerimiz YAR,
Gelirsen bu CUMA bize bayram var…
EFENDİM canımdan öte CANSIN SEN,
Kelimelerime mana veren YARsın SEN,
Gel bu gözler görsün SENİ de varsın kör olsun,
Gönül gözü görene, baş gözünü unutturan YARsın SEN…
ALLAHümme salli âlâ seyyidina Muhammedin ve âlâ âli seyyidina Muhammed…
Cumamız mübarek olsun…
Kalp ki ı tanıyandır..Göz ki için ağlayandır..Dil ki ı zikredendir..
Kul ki Allaha ibadet edendir..ın güzel kullarına hayırlı cumalar...
Kalbimizidekileri hayreyle, hakkımızda hayreylediklerini
Kalbimize nail eyle rahmetinden cümlemize lutfeyle...
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah!
Seven "O"
Sevdiren "O"
Özleten "O"
Hatırlatan "O"
Özleyince dua ettiren "O".
Sevgi ne güzel,
Kimbilir Sevmeyi Yaradan Ne Güzel!
Sevmeyi Yaradanın Sevgisinden Nasiplenmek Duasıyla..
ALLAH'a emanet olun..